Тулай бол бодисын солилцооны алдагдлын улмаас цусанд илүүдэл шээсний хүчил үүсч цаашид үенд хуримлагдсанаар үений архаг үрэвсэлт өвчин үүсгэдэг архаг явцтай өвчин юм. Хэрэв та тулай өвчнөөр оношлогдсон бол пурин ихээр агуулсан хоол хүнснээс аль болох татгалзаж, бага идэхийг хичээгээрэй. Учир пурин ихээр агуулсан хоол хүнсийг их идэх тусам цусан дахь шээсний хүчлийн хэмжээ нэмэгдэн, тулайн өвдөлтийн сэдрэл ойр ойрхон болж, хүндэрдэг.
Пурин ихээр агуулсан хоол хүнсэнд дараах зүйлс орно.
Тулайн өвчний үед юу идэж болох вэ?
Тулай өвчний үед хүссэнээр идэж болох , пурин бага агуулдаг хоол хүнсийг тогтмол хэрэглэж болно.
Махны хэрэглээний хувьд та дотор мах, улаан махаас 7 хоногт 1-2 удаа 120-150 гр идэж болно. Харин тахианы мах, үхрийн махыг 200гр хүртэл хэмжээгээр 7 хоногт 2-3 удаа идэж хэрэглэхэд тулайн сэдрэлт өгөхгүй байх боломжтой.
Зөв хоолны дэглэмээ барьж чадвал та тулай өвчний үеийн зовуурийг намдаан, хүндрэлээс сэргийлэх боломжтой. Энд жишиг хоолны цэсийг та бүхэнд танилцуулья.
Даваа гараг
Мягмар гараг
Лхагва гараг
Пүрэв гараг
Баасан гараг
Мөн цусан дахь шээсний хүчлийн хэмжээг бууруулах зорилгоор тогтмол удаан хугацаанд та гутрол эмийг хэрэглэж болно. Гутрол нь биологийн нэмэлт бүтээгдэхүүн бөгөөд ханборгоцойноос гаргаж авсан бромелайн бодисыг капсул бүртээ 10 мг агуулдаг. Бромелайн нь цусан дахь шээсний хүчлийг задалж, биеэс гадагшлуулах үйлдэлтэй. Мөн бромелайн нь үрэвслийг дарах, өвдөлт намдаах идэвхитэй үйлдэлтэй учир үений өвдөлтийг намдааж, тулайн зовуурийг хөнгөвчилдөг.
Та энэ линкээр бүтээгдэхүүний талаар дэлгэрэнгүй мэдээллийг авах боломжтой. https://epharma.mn/product/40215
Мөн эмчээс зөвлөгөө авах бол 80805239-т хандаарай
Comments